What overLIB does

Klicka för att gå tillbaka till förstasidan!

Annat språk: indonesiska / engelska

Välkommen till Svensk-Indonesiska Sällskapet Malmö/Lunds
officiella webbplats!

* Bidra med material till denna webbplats! * Skicka materialet till webmaster_sisml@yahoo.com och bifoga era kontaktuppgifter. *
 

Senaste nytt 2011:

Våra fadderbarn i Aceh. Läs mer...

 

Äldre nyheter:

SIS Malmö/Lunds inofficiella forum: INDOSWEDEN ...

Är du i behov av översättning? Läs mer...

SIS Malmö/Lund har nu en GÄSTBOK!

Hjälp til tsunamioffren i Aceh. Läs mer...

 

Att bo i Sverige:

Info till indoneser i Sverige

Att bo i Indonesien:

Info till svenskar i Indonesien

Sommar08

 

Hej gott folk!

 

Som alla medlemmar och ni som med jämna mellanrum brukar besöka vår webbplats redan vet, var det ett tag sedan det var några föreningsaktiviteter i SIS Malmö/Lund. Detta tillstånd har ingalunda förändrats, men några trogna medlemmar har på eget bevåg fortsatt projektet med de sex indonesiska fadderbarn som SIS Malmö/Lund har i Banda Aceh på Sumatra. Dessa fadderbarn och deras familjer drabbades hårt av den stora tsunamikatastrofen 2004.

Det är representanterna för detta SIS Malmö/Lund-projekts önskan att fortsätta den ideella sponsringen av dessa fadderbarn och vädjar därför till allmänheten om stöd. Alla penninggåvor går dokumenterat oavkortat till barnen i Aceh. Vi har inga administrativa kostnader då allt arbete, inklusive vår representants arbete i Aceh görs helt ideellt.

Här kan ni läsa mer om projektet.

Alla är välkomna att bidra med material (medlemmar som icke medlemmar). Materialet kan bestå av fotografier, reseerfarenheter, essäer, längre berättelser e t c. Det bör dock ha en sak gemensamt, Indonesien och Sverige! Även inflyttade indoneser och svenskar är välkomna att bidra. Har du något specialintresse som du vill att vi förmedlar/ tar upp? Sluta vela!

 

Skicka materialet till webmaster_sisml@yahoo.com och bifoga era kontaktuppgifter. Ni får gärna ringa vardagar mellan kl. 18:00-20:00 på telefon 046-240 30 87

Mvh, Andreas

Webmaster

 

Upp! Till början av sidan!

Nyheter och meddelanden

 

SIS Malmö/Lunds fadderbarn i Aceh 2011:


Siti, Rizka, Naziratur, Nabila, Mahrul och Fatah med sina lärare framför skolan i Banda Aceh.

Svensk-Indonesiska Sällskapet Malmö/Lund har sex indonesiska fadderbarn i Banda Aceh på Sumatra. Vi samlar in pengar för att bekosta skolgången för dessa barn, som alla blev drabbade av tsunamikatastrofen 2004. De tillhör den grupp fattiga som inte skulle haft råd att gå i skola utan vår hjälp. Vi bidrar till skolavgift, skoluniform och skolböcker.

SIS M/L har en representant i Aceh, arkitekten Yuri Raharjo, som tidigare studerat vid Lunds Tekniska Högskola, LTH, här i Lund. Han ser till att pengarna kommer rätt och gör detta helt ideellt d v s utan kostnad. Alla penninggåvor går oavkortat till barnen i Aceh. Vi, SIS Malmö/ Lund, har inga administrativa kostnader.

Projektet har varit väldigt lyckat. Nu samlar vi därför in pengar till läsåret 2011. Om du vill bidra med en slant - gör en banköverföring till SIS Malmö/Lunds konto i SPARBANKEN ÖRESUND, Clearingnummer: 9300 (f d Sparbanken Finn), kontonummer: 0071118061.

Skriv ditt telefonnummer i meddelanderutan så skickar vi lägesrapport varje år, eller kontakta Nuraeni & Sigvard för ytterligare information på tel: 046-12 24 73.

Överlämnande av stipendium från SIS Malmö/Lunds representant, Yuri Raharjo, till höger i bilden.

 

 

Årsmöte SIS 2006

Välkomna till SIS Malmö/Lunds årsmöte 2006!

  Tid: Lördagen 27 Maj Kl. 15.00  Plats: Scaniaparken, Malmö

Vi kombinerar i år vårt årsmöte med en picknick vid Scaniaparken i Malmö. Vad gäller förslag till styrelsemedlemmar kontakta valberedaren och tillika webmaster. 

LADDA NER DAGORDNING HÄR! (PDF)

    Vägbeskrivning till SIS årsmöte 2006: Scaniaparken ligger bortanför Universitetsholmen och Turning Torso nära Västra Hamnens djuphavsbad. Kör ni bil eller cyklar är det enklast att parkera vid piren bortanför ubåtshallarna vid Universitetsholmen. Stadsbuss nr.2 går dit.  

Vid mindre bra väder vid årsmötet 2006 Lördagen 27 Maj kommer vi att sätta upp ett millitärtält för mötet.    

Styrelsen hälsar alla hjärtligt välkomna!  

MVH Jari Brinkell

 

Äntligen har en länk till forumet Indosweden adderats till vår webbplats! Indosweden har länge varit en informell mötesplats på nätet för många i Svensk-Indonesiska Sällskapets Malmö/Lunds allra innersta krets. På så vis är det vår förhoppning att fler av våra medlemmar och stödmedlemmar kan ta del av de senaste nyheterna inom vår organisation, inte bara den officiella informationen men även mycket av informell karaktär. Läs mer...

Nytt bankgiro i december 2005:

Vid ett extra styrelsemöte 2005-11-29, togs följande beslut enhälligt:

1.) Att stänga plusgirokontot och istället öppna ett bankkonto i sällskapets namn hos Sparbanken Finn. Nytt bankkontonummer: 9300- 007.111.806-1. Kontoinnehavare: SIS Malmö/Lund.

2.) Att redan insamlade pengar 8703 kr skall överföras till det nya sparbankskontot hos Sparbanken Finn.

 

Svensk-Indonesiska Sällskapet Malmö/Lunds symbol, d v s SIS Garuda, har uppdaterats för att överensstämma med den nuvarande logotypen.

Nu finns det SIS Malmö/Lunds webbplats även värdefulla länkar för dem som kvickt behöver översätta ord och meningar från ett språk till ett annat. Läs mer...

Förutom gästboken har webbplatsen utökats med ett officiellt foto- respektive videoarkiv! Dessa är förnärvarande tillgängliga för alla och det är vår förhoppning att SIS Malmö/Lunds medlemmar själva aktivt vill bidraga med bilder, video, tips och gärna artiklar eller kåserier med anknytning till Indonesien och Sverige. Detta kan med fördel skickas till webmaster. Innan ni mejlar över stora bilder eller datafiler, kontakta mig först så att epostkontot inte havererar.

 

 

Upp! Till början av sidan!

Aktiviteter

 

Vi har under årens lopp medverkat i flera kulturella tillställningar anordnade både av Malmö och Lunds stad samt av oss själva. Exempel är dans och uppträdanden vid Folkparken i Malmö, 15 maj, 2004 och Kulturnatten i Lund, 18 september, 2004.

Några höjdpunkter bland organisationens förflutna aktiviteter är bland annat den framgångsrika bokdonationen till Malmö Stadsbibliotek 11 okt 2003, där nästan tusen barnböcker donerades av Gramedia, Indonesiens största bokförlag, där SIS Malmö/Lund stod som initiativtagare och förmedlare.

En annan donation som SIS Malmö/Lund tog från egen kassa är de tio tusen svenska kronorna som den 3 januari 2005 skickades till det indonesiska Röda Korset (Palang Merah Indonesia).

Beslutet togs vid ett extrainsatt styrelsemöte den 2 januari 2005, där det beslutades att hjälpa offren för de naturkatastrofdrabbade områdena i Indonesien. Donationen i januari, gick direkt till humanitära program i Aceh-provinsen och var ett första steg i en rad projekt som SIS Malmö/Lund tänker genomföra här framöver.

 

SIS Malmö/Lund har dessutom påbörjat ytterligare en insamling med mål att få in 300 000 kronor till att bygga ett barnhem i Aceh. För mer information om detta projekt kontakta styrelsen.

 

Svensk-Indonesiska Sällskapet Malmö/Lund medverkade vid Kulturnatten i Lund i år också! Sent den 17 september uppträdde SIS Malmö/Lunds egna dansöser i Stadsteatern, Folkets hus, Lund. Som vid alla andra kulturella evenemang i Lund denna kväll var det öppet hus. Se hela förställningen med SIS Malmö/Lund på video... samt titta i vårt fotoarkiv!

För kommande aktiviteter klicka här!


Upp! Till början av sidan!

Styrelsen

SIS Malmö/Lunds nya styrelse utsågs på årsmötet den 2 april 2005 och består av:

Styrelsen:
Ordforande
Sekreterare
Kassor
Revisor
Ledamot
Webmaster

På årsmötet utsåg den nytillsatta styrelsen en kommitté för kulturella engagemang bestående av följande medlemmar:

Kulturkommittén:
Kulturkommittén:1
Kulturkommittén:2
Kulturkommittén:3

Upp! Till början av sidan!

Om SIS och historik

Svensk-Indonesiska Sällskapet Malmö/Lund (SIS Malmö/Lund) grundades 1994 som en självständig dotterorganisation till Svensk-Indonesiska Sällskapet (SIS) med säte i Stockholm. SIS Malmö/Lund med sina rötter i Skåne, blev sedmera helt fristående Stockholm och agerar nu helt på egen hand.

Svensk-Indonesiska Sällskapet Malmö/Lund är en ickepolitisk intresseförening med cirka 50 familjer anslutna. Att stärka banden mellan svenska och indonesiska medborgare i Sverige och utomlands, samt att vårda och främja indonesisk kultur, är något som vår lilla organisationen strävar efter.

Upp! Till början av sidan!

Bli medlem!

Funderar du på att bli medlem? Svensk-Indonesiska Sällskapet Malmö/Lund är öppen för alla och är du en gnutta intresserad av Indonesien har du absolut hittat rätt! Är du eller ni (ni är kanske flera), dessutom bosatta i Skåneregionen har ni definitivt hamnat rätt. Våra medlemmar har både formella och mer informella träffar med tonvikt på att umgås och ha trevligt.

Vill ni bli medlemmar eller känner ni någon som vill bli medlem? Kontakta i så fall Jari Brinkell, vår sekreterare.

Medlemsavgiften är för närvarande 50kr per person eller 100kr per familj.

Medlemsavgiften kan betalas via vårt postgirokonto: 38 46 76-3

Märk inbetalningen medlemsavgift, samt glöm inte skriva namn, adress och telefonnummer.

 

Upp! Till början av sidan!

Kontakta SIS Malmö/Lund

Allmänna frågor och förslag rörande Svensk-Indonesiska Sällskapet Malmö/Lund kan ställas till ordföranden.

Svensk-Indonesiska Sällskapet Malmö/Lund
Ordförande Nureini Ranawidjaja
Hallonstigen 1, 227 38 LUND
Telnr/Phone. 46-46-122473

Frågor rörande SIS Malmö/Lunds webbplats ställs till webbansvarig, d v s Andreas Åman

 

| Webmaster: Andreas Åman | ©2008 Svensk-Indonesiska Sällskapet Malmö/Lund - SIS Malmö/Lund